Valikko Sulje

HARRASTERALLISARJAN JA SARJATYÖRYHMÄN SUUNNITELMIA

Sarjatyöryhmä on työstänyt rallisarjan suunnitelmia kesän aikaan, jotka on nyt hyväksytetty Hamun hallituksessa. Suunnitelmien tueksi asioita kyseltiin elokuun aikana toteutetulla kyselyllä, johon saatiin mukavasti vastauksia (174 kpl). Tässä tiedotteessa mm. kerrotaan ajettavat osakilpailut ja esitellään ajettavat sarjat ja mestaruudet. Sarjamaksukin on naulittu, joka selviää lukemalla!

Harrasterallisarjan 2021 osakilpailut

Kilpailuhakemuksia saatiin yhteensä 7 kappaletta. Kaikilla hakijoilla oli vaatimukset täyttävät kilpailut mitä hakemuksissa esitettiin. Lopullinen valinta tehtiin puhtaasti maantieteellisin perustein. Tulevaisuutta ajatellen hyvä ja mielenkiintoinen rallisarja vaatii mukaan uusia paikkakuntia ja tekijöitä eli olkaapa aktiivisia jatkossa.

Ajettavat osakilpailut:

 1. Tammikuu, Piippola, Keskipiste Racing ry
 2. Helmikuu, Joutsa, Yellow Racing Team ry
 3. Maaliskuu, Suomussalmi, Ralli Team Kainuu ry
 4. Toukokuu, Tammisaari, South West Motorsport ry
 5. Kesäkuu, Juuka, varalla Lieksa, Ralli Team Kainuu ry
 6. Syyskuu, Parkano, varalla Ikaalinen, Hämeen Moottoriseura ry


Rallisarjassa ajettavat mestaruudet

Harrasterallisarjan yhtenä haasteena tunnistettiin laaja, lähes kaikki mahdolliset osallistujat ja luokat sisältävä osallistujakaarti. Tasavertaisuutta ja erilaiset osallistujat huomioiden sarjaan päätettiin tehdä 5 kategoriaa, joiden alla ajetaan viidestä eri mestaruudesta. Jaolla ja mestaruuksilla haetaan tasapuolisempaa kilpailua ja selkeyttä haastavan yhden mestaruuden sijaan.

Harrasterallisarjassa 2021 ajettavat mestaruudet:

 1. Nuorten mestaruus
 2. Senioreiden mestaruus
 3. Classic mestaruus
 4. Nuotti mestaruus
 5. Harrasterallin mestaruus (mikäli naisia ilmoittautuu tarpeeksi, niin mahdollisesti myös naisten mestaruus, muutoin sisältyvät tähän)


Sarjan osallistumismaksu

Harrastetason rallisarjassa kustannuksia syntyy mm. markkinoinnista, tiedottamisesta, sarjanpistelaskusta ja sarjan toteuttajien kilpailupaikoille jalkautumisen kustannuksista. Palkinnot ja pytytkin tarvitaan palkintogaalan pöydälle. Sarjan budjetti ja kustannusrakenne tullaan avaamaan tarkemmin, kun se saadaan valmiiksi. Yhtenä käytännön esimerkkinä kulurakenteessa tulee olemaan tiedottaminen. Sarjan osallistumismaksu tulee näillä perusteilla olemaan 150 euroa. Sarjan taloushallinto tapahtuu Hamu ry:n alaisuudessa.

Sarjan tiedotus
Tiedotuksen suhteen on tehty suunnitelmia ja valintoja sen verran, että Harrasterallisarjan 2021 tiedotuksen tulee hoitamaan Timo Louhelainen. Kiitokset Timolle jo tässä vaiheessa mukaan lähdöstä! Ensimmäisenä käytännön työnä tiedotuksen saralla on perustaa sarjalle mukavat ja informatiiviset nettisivut.

Sarjan työryhmällä on seuraavana asiana työlistalla laatia sarjan säännöt ja määritellä ajettavat luokat eri mestaruuksien alle. Tavoitteena on, että säännöistä ja luokista julkaistaan ensimmäiset versiot syyskuun aikana

Terveisin Minna ja sarjatyöryhmä