Valikko Sulje

Joutsenlampi Ralli 16.2.2019

HELMIKUUSSA RETROILLAAN JOUTSASSA SUURAJOPÄTKILLÄ

 

Vajaan kolmen kuukauden päästä penkkoja levitellään Keskisuomessa Joutsassa. Perinteikkään ja vähän vuorotteluvapaata pitänyt Joutsenlampi ralli kisataan viime vuoden tapaan Helmikuulla ja tarkemmin 16.2.2019. Viime helmikuun R-rallicupin kandidaattikilpailu sai tulevalle kaudelle R-Cup osakilpailuarvon jo tuttujen ja perinteisten kisapaikkakuntien rinnalle. Kilpailussa mukana myös sarjan ulkopuoliset lisäluokat. R-rallisarjan uudistuksia on mm. päivitetty pistelaskenta ja isompi palkintopotti. Täysin uutena luokkana mukana on mm. N-ryhmään pohjautuva ”V2000 luokka”. Sarja-arvon innoittamana panoksia lisättiin niin, että Poliisin sulkuhakemukseen kirjattiin 6 EK:ta ja 75 ekkm. Siirtymiä körötellään suurin piirtein saman verran kuin EK-kilsoja. Teemana reitille on sama kuin viime talvena eli vältellään ELY:n lentokenttiä. Aavistuksen nopeimmille teille mennään ihan tienkunnostus syistä. Viime talven rajut lumimäärät laittoivat paikalliset lingot ja alueaurat liian koville eikä talkoohengestä huolimatta koneet liiku ilman kuluja. Päivittäisessä käytössä olevat tiet ovat varmemmin paremmassa kunnossa ja mahdollinen polanne pysyy pienenä. Sen verran hallintalaitteiden oikeaoppista käsittelyä pitää vaalia että reitillä on mukana muutama haastava ja teknisempi osuus. Varmasti ennen ajamattomat osuudet maustaa reittiä. Lyhyet siirtymät rivakalla aikataululla on kuultu olevan kuljettajien mieleen. Yhdellä kommentilla jos reittiä pitää kuvata niin Suurajojen vanha Sunnuntain lenkki kertoo paljon.

 

Tapahtumien keskuspaikkana toimii tutusti Joutsan seudun ratakeskus Josemora, joissa sijaitsee kilpailutoimisto, huoltoparkki, katsastus ja rallisprint radalla ajettava yleisö-EK. Ratakeskukselle haetaan parannusta mm. lämmitettävällä ravintolateltalla ja kattilat luvataan pitää tällä kertaa tulilla aamusta iltaan. Ilmoittautuminen kilpailuun on avattu ja se löytyy kilpailukutsun kera Ajaksin sivuilta (ajaksi.fi). Toiveissa on ollut päästä ajamaan nuotista ja siihen lääkkeeksi on tehty rajoitetun määrän nuottiluokka. HUOM! Nopeimmat saa pienimmät lisäluokkien lähtönumerot!

 

 

Terveisin,

 

Joutsenlampi rallin tiimi